Σελίδες

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Βερνίκια για ντεκουπάζ.

Βερνίκια : Από χρωματοπωλείο: Oceanic της ΧΡΩΤΕΧ & Lussolac της Vitex. Είναι και τα δυο αδιάβροχα ακρυλικά βερνίκια νερού. Υπάρχουν σε ματ, σατινέ και glossy και τα βρίσκουμε στο χρωματοπωλείο σε πλαστικά δοχεία 750ml. Ακόμη μπορούμε να κολλήσουμε με αυτά χαρτοπετσέτα ή ρυζόχαρτο, δηλαδή λεπτά χαρτιά περνώντας με το πινέλο πάνω από το μοτίβο. Πάλι στα καταστήματα με είδη χόμπι θα βρούμε πολλά διαφορετικά βερνίκια. Αν έχουμε χρησιμοποιήσει τέμπερες ή άλλα υδατοδιαλυτά υλικά το βερνίκι πρέπει να είναι νεφτιού ή σε σπρέι για να αποφύγουμε ζημιές.Βερνικώνουμε 2 -3 φορές το αντικείμενο. Έτσι το προστατεύουμε και το καθαρίζουμε.

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Κρακελέ ενός συστατικού.

Το κρακελέ ενός συστατικού είναι ένα υλικό που μας βοηθάει να δώσουμε στις δημιουργίες μας μια όψη με σπασίματα. Περνάμε σαν βάση ένα ακρυλικό χρώμα σε μια έντονη απόχρωση της επιλογής μας. Αυτό είναι το χρώμα που θα φαίνεται αργότερα ανάμεσα στα ραγίσματα. Το αφήνουμε να στεγνώσει. Περνάμε το κρακελέ πάνω από το χρώμα προς μια κατεύθυνση και το αφήνουμε να στεγνώσει τόσο ώστε όταν βάζουμε το δάχτυλο μας να έχει την αίσθηση του σελοτέιπ να κολλάει ελαφρά. 
Τέλος, περνάμε ένα ανοιχτόχρωμο ακρυλικό από πάνω ελαφρώς αραιωμένο. Είναι σημαντικό το χρώμα να είναι αραιωμένο ώστε να γίνει το κρακελέ. Όσο πιο αραιωμένο είναι το χρώμα αυτό τόσο πιο λεπτά θα γίνουν τα σπασίματα. Το αφήνουμε να στεγνώσει και περνάμε λούστρο.